2010. november 5., péntek

Mahoraba manga - Kojima Akira

Figyelem! A most következő bejegyzés spoilereket tartalmazhat!

Tehát Mahoraba.

Mivel is kezdhetném? EPIC manga! egyik rész megnevettet, a másik meghat. De kezdjük az elején
Vegyünk egy srácot (Ryuushi Shiratori), aki beköltözik a nagyvárosba egy nagyontávoli rokonának az apartmanjába, hogy közelebb legyen az iskolájához - ahol gyermekkönyvek készítését tanulja.

Véletlenül az előbb említett apartman tulajdonosa, Aoba Kozue több személyiséggel rendelkezik - mint később kiderül magán kívül még 4 személyiséggel. Ráadásul az apartmanban van még egy rakat furcsa ember.

Az apartman (Narutakisou) lakóin kívül persze mindenfelé vannak még minden ottlakónak ismerősei.
Maga a történet elsősorban Ryuushi-t helyezi a központba, valamint azt, hogy hogyan illeszkedik be ebbe az életbe, és hogyan szeret bele a tulajdonos Kozue-chanba (aki fiatalabb mint ő, félreértés ne essék), de aminek nagyon örültem az egész manga alatt, az az hogy a mellékszereplők is megkapták a maguk történetszálát, például Momono-san - akiről azt tudjuk nagyjából, hogy éppen nem jár be semmi suliba, egyébként egyetemista (talán, bár nem vagyok biztos benne), valamint szeret inni (nem is kicsit, minden este party, yeah) - történetéből megtudjuk, hogy egy srác, aki később szerelme (manga végére férje), mentette meg a magánytól, mikor általában egy lerombolásra váró épületben töltötte az idejét, semmi mással csak cigizéssel - így leírva nem hangzik olyan jól, de megható történet. Továbbá ott van Tamami Chanohata, aki régebben nem érezte át az élet örömeit, mert túl tökéletes volt és minden túl unalmas volt számára - és az egyszerűen élő Kozue barátkozott vele össze, aki megmutatta neki az élet örömeit egyszerűségével.

Tetszenek még a még ennél is furcsább mellékszereplők, mint például a "yo lány" aki minden mondata végére odamondja, hogy "yo", és egyébként minden esetben mikor találkozunk vele a történetben mást dolgozik, és mindig segítség kell neki, hogy vegyenek már meg tőle valamit (azt hiszem hasonló karakter volt Seo Kouji - Suzuka című mangájában is). Ott van Ryuushi tanárnője is aki ártatlan, aranyos természetű embernek tűnik - azonban hasonló személyisége van Tamami-hoz, és mindenki fél tőle. Haibara-san és bábkutyája Johnny se semmi, mindig mosolygásra késztetett, ha volt róluk valami, és meglepődtem a végén Johnny történetén is. Valamint Tamami az okkult klub tagja, és ennek a klubbnak az elnöknője (és kb egyetlen másik tagja) személyszerint kedvenc szereplőm, aki mindig furcsán beszél, tud jósolni mások sorsáról, egyfajta mazohista hajlama van, és a legérdekesebb az volt, amikor szóviccekkel nevettette meg állandóan Kurosaki Asamit, egy kisleányt aki anyjával (aki nem vérszerinti anyja) él Narutakisou-ban. Egyébként az anyjáról, aki kezdetben állandóan öngyilkos próbál lenni, és állandóan bambul, valamint mindig édesbabkrémet enne, és egyébként csodálatos művészi tehetség, kiderül, hogy gazdag család tagja. De aki bővebben akarja tudni ezt a történetágat, olvasson bele a mangába.

Magában a mangában vannak még extra dolgok, és emiatt picit emlékeztet a School Rumble-re (mindenki olvassa el azt is, aki szeret nevetni!), például van egy rész ami mindenki napját mutatja be külön-külön a lakókból - persze van kapcsolat a napjuk között :). Aztán ott van a rész amiről az elején nem tudjuk, hogy egy álom az egész rész, de mivel furcsábbnál furcsább dolgok történnek benne, előbb-utóbb rájövünk - a chapter végén pedig a mangaka osztályoz minket egy skála alapján, hogy hanyadik oldalon jöttünk rá, hogy valami nincs rendben. Én egyébként a második oldalon kezdtem gyanakodni ^^.Valamint minden volume végén van egy kis extra, Tamami és Momono segítségével, ahol maga a mangaka is feltűnik néha, mint valami kis téglalap-alakú élőlény :)

Mindent összefoglalva egy remek manga, amit mindenkinek ajánlok elolvasni - még ennyi spoiler után is van új a nap alatt, higyjétek el! :D Például nem írtam sokat Kozue több személyiségéről sem, pedig az egész story fő érdekessége, ahogy vált közöttük néha, és ráadásul egyik személyisége sem tud a többi személyiség létezéséről sem, és mindnek külön neve van (van amelyiknek Ryuushi tudja csak meg a nevét, senki másnak nem sikerült).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése